Administratorul de insolvabilitate al mai multor companii şi doi dintre complicii săi sunt cercetaţi penal de către ofiţerii CNA şi procurori într-un dosar de corupţie. În urma unor percheziţii, operate ieri la figuranţii  cauzei, o persoană a fost reţinută, iar altele două sunt cercetate în stare de libertate. Motivul de bază pentru anchetarea lor în stare de libertate este acceptul acestora de a coopera cu ancheta şi recunoaşterea vinovăţiei.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, administratorul de insolvabilitate al unor agenţi economici ar fi încălcat mai multe reguli, prevăzute de procedura de faliment, iar drept consecinţă Ministerul Justiţiei a iniţiat o anchetă disciplinară pentru sancţionarea acestuia. Însă, pentru a scăpa de pedeapsă, bănuitul a încercat să mituiască, printr-un intermediar, pe unul dintre membrii Comisiei  de autorizare şi disciplină a administratorilor autorizaţi a Ministerului.

Urmare documentării cazului, s-a constatat că, pentru a nu fi pedepsit, administratorul de insolvabilitate urma să plătească 6500 de euro. Din discuţiile telefonice se înţelege clar că intermediarul a promis să hotărască problema cu unul dintre membrii comisiei contra sumei indicate. În perioada de investigare, ofiţerii CNA şi procurorii au acumulat probe care demonstrează atât transmiterea unei tranşe de bani din suma cerută, dar şi soluţionarea pozitivă a solicitării bănuitului prin neatragerea sa la răspundere disciplinară.

În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar bănuiţii riscă până la 6 ani de închisoare. Administratorul de insolvabilitate este reţinut pentru 72 de ore şi se află în izolatorul CNA.