Doi moldoveni au fost deportați din Federația Rusă, iar un conațional din Uniunea Europeană în ultimele 24 de ore, arată raportul Poliției de Frontieră.

Angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat o serie de acțiuni ilegale între care cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră, iar șase cetățeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova. Șapte persoane documentate pentru prezentarea vinietelor nevalabile, iar doi conducători auto cercetați pentru încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor.

Cinci persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de ocrotire a normelor de drept.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane a constituit 37 116 traversări, iar cel de mijloace de transport a atins o valoare de 9 835 traversări.

Rămân cu activitatea sistată, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, punctele de trecere de tip debarcader ”Soroca”, ”Cosăuți” și ”Vasilcău”.