Un bărbat din capitală a fost reţinut ieri de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie pentru pretinderea a 20 000 de euro de la mama unui inculpat.

Potrivit denunţătorului, bănuitul ar fi cerut suma menţionată, susţinând că banii sunt pentru membrii unei comisii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie al Ministerului Sănătăţii. Acesta ar fi promis că îi poate determina pe medici să-l declareiresponsabil pe un bărbat, învinuit de omor.

Cazul a fost documentat câteva luni, timp în care părţile au discutat şi au negociat asupra sumei şi beneficiilor care urmau a fi obţinute după transmiterea ei. Astăzi, bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore, mai multe investigaţii fiind în desfăşurare în privinţa complicilor acestuia.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal – traficul de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.