Polonia vrea să aibă un milion de autovehicule electrice pe străzi până în 2025, în ideea de a reduce emisiile de CO2 din transport, iar pentru a atinge acest obiectiv va oferi reduceri de taxe și alte stimulente, a anunțat marți Ministerul polonez al Energiei, transmite Reuters, citat de agora.md

Polonia este unul din cei mai mari poluatori din Europa în condițiile în care se bazează pe cărbune pentru aproximativ 90% din producția sa de electricitate.

„Acest proiect va contribui la îmbunătățirea mediului în țara noastră”, a declarat adjunctul ministrului polonez al Energiei, Michal Kurtyka, într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, până în 2018 ar urma să fie adoptate noi legi care vor reglementa dezvoltarea automobilelor electrice, vor fi lansate fonduri speciale care vor ajuta la demararea producției și crearea de prototipuri de automobile electrice poloneze.

Săptămâna trecută, patru din cele mai mari companii producătoare de energie din Polonia, PGE, Tauron, Enea și Energa, au anunțat că intenționează să înființeze o companie denumită ElectroMobilityPoland, care va promova utilizarea automobilelor electrice dar deocamdată nu este clar dacă va și produce automobile electrice.

„Am dori ca acest progres tehnologic să fie în avantajul antreprenorilor polonezi”, a mai spus Michal Kurtyka.