Experții în energetică Sergiu Tofilat și Victor Parlicov au dat-o în bară cu declarațiile. După ce au fost interogați de Procuratura Generală cu privire la încălcările comise în sectorul energetic, s-a stabilit că ei nu dețin dovezi concrete în acest sens.

Mai mult, informațiile enunțate de către ei în presă sunt bazate doar pe presupuneri, afirmă dânșii.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Procuratura Generală, cei doi „au fost interogați astăzi în calitate de martori pentru a oferi informații care ar ar contribui la investigarea cauzei penale vizând presupusele fraude la livrarea de energie din Transnistria”.

„Fiind audiaţi de procurori, numiţii au declarat că cele enunţate în presă sunt bazate doar pe presupuneri, neavând  materiale sau acte care ar indica la comiterea unor ilegalităţi, ar confirma declaraţiile lansate în arealul mediatic sau ar putea fi folosite în calitate de probe suplimentare la investigarea dosarului”, se spune în comunicatul emis de Procuratura Generală.

Amitnim că experții au declarat într-o conferință de presă, ținută acum 2 săptămâni, că dispun de acte care demonstrează că Energokapital (companie transnistreană) ar depozita banii încasați de la consumatorii moldoveni în conturi offshore prin intermediul băncilor moldovenești.