Liderul PPDA, Andrei Năstase, a încalcat din nou interdicția legală impusă concurenților electorali de a apărea, sub orice formă, alături de persoane oficiale străine. Candidatul blocului ACUM” la funcția de primar general al municipiului Chișinău apare alături de președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, într-un ziar achitat din „fondul electoral”.

Pornind de la acest fapt, Partidul „Democrația Acasă” a depus o contestaţie la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău, în care cere excluderea lui Andrei Năstase din cursa electorală.

„Blocul Electoral „ACUM – DA – PAS” a distribuit în orașul Chișinău un ziar de 8 pagini achitat din contul „Fond electoral” și care conține artiole cu tentă electorală și care au menirea să determine alegătorii din municipiul Chișinău să voteze candidatura lui Andrei Năstase. La pagina nr. 8 a ziarului este prezentat un material de agitație electorală cu titlul „Joseph Daul, președintele PPE: Platforma Demnitate și Adevăr joacă un rol foarte important în acest moment”. Articolul relevă opinia oficialului european cu privire la personalitatea candidatului Andrei Năstase. Totodată, articolul mai conține și o fotografie unde apare oficialul european Joseph Daul și candidatul la funcția de Primar General al mun. Chișinău, Andrei Năstase”, se spune în contestaţia citată.

Partidul „Democrația Acasă” consider, de asemenea, că “publicarea unui material în care oficialul european vorbește despre calitățile candidatului Andrei Năstase reprezintă o încălcare gravă a legislaței electorale, fapt care este sancționat de lege cu anularea înregistrării”.