Fratele vitreg al președintelui american în exercițiu, Barack Obama, care a fost cavaler de onoare la nunta acestuia, a declarat că el va vota pentru candidatul republican Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie, relatează luni The Telegraph.

Malik Obama, în vârstă de 57 de ani, contabil în Kenya, a declarat că motivul principal pentru decizia sa îl constituie scandalul provocat de utilizarea de către Hillary Clinton a unui server de e-mail privat pe când era secretar de stat.

El se declară totodată „dezamăgit” de moartea colonelului Moammar Gaddafi, liderul libian, care i-ar fi fost un prieten bun.

Malik Obama, care are mai multe soții, a declarat pentru New York Post: „Mă simt ca un republican acum pentru că ei dezaprobă căsătoriile între persoane de același sex și aceasta mă atrage. Îmi place Donald Trump pentru că el vorbește din inimă”, a adăugat el.

El și președintele american au avut același tată, dar mame diferite și cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în 1985. Șapte ani mai târziu, Malik a fost cavaler de onoare, atunci când viitorul președinte s-a căsătorit cu Michelle la Chicago.

Reacționând la această informație, Donald Trump a spus: „Uau, probabil că el a fost tratat de către președinte la fel de rău ca toți ceilalți”. Declarația sa intervine după un atac virulent al lui Barack Obama la adresa lui Trump, în care a denunțat „lipsa sa de pregătire” pentru funcția de președinte.

Menționăm că Barack Obama a declarat de nenumărate ori că o va susține pe Hillary Clinton în cursa prezidențială de la Casa Albă.