Sinistrații din Ceadîr-Lunga vor primi ajutor material din partea statului. Astfel, Guvernul va aloca peste două milioane de lei pentru familiile care au avut de suferit în urma ploilor abundente, comunică 24h.MD.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de ieri a Cabinetului de miniştri.

De asemenea, prim-ministrul Pavel Filip a cerut instituţiilor de stat să ia toate măsurile necesare pentru a soluționa problemele legate de pagubele materiale substanțiale, cauzate de căderile de precipitații abundente.

„După cum am mai spus și cu altă ocazie, prioritatea noastră în aceste cazuri este să fie oameni – să le acordăm toată atenția și ajutorul pe care îl așteaptă de la autorități. Fiecare în gradul său de responsabilitate legală. Am cerut o evaluare a pagubelor provocate de ploi, iar în urma acestei evaluări suntem astăzi în măsură să aprobăm ajutorul pentru sinistrații din Ceadâr-Lunga și nu numai, în valoare de 2,1 mln de lei. Este un ajutor necesar, pentru că, în general, este vorba de familii cu venituri modeste, care au nevoie de a fi susținute în aceste momente grele”, a menţionat premierul.

Amintim că peste o sută de gospodării din Ceadâr-Lunga şi 223,5 ha de culturi agricole au fost afectate în urma ploilor abundente din zilele trecute.