Guvernul a dispus furnizarea foilor de ardezie și cherestea pentru schimbarea de urgență a acoperișurilor caselor afectate de inundațiile din data de 18 iunie. Decizia a fost luată de premierul Pavel Filip, în timpul ședinței urgente, convocate ieri, pentru a da dispoziții cu privire la situația excepțională provocată de aversele și grindina din acest weekend, informează 24h.MD.

„Am decis ca până la ședința comisiei situații excepționale să furnizăm foi de ardezie și de cherestea pentu a fi schimbate acoperișurile afectate. Dacă acoperișurile sunt deteriorate, la alte ploi putem avea pagube și mai mari”, a menționat Filip.

Potrivit lui Pavel Filip, va fi întocmit un raport antigrindină.

„Voi discuta cu președinții de raioane, fiidcă nu peste tot s-a acționat în conformitate cu codul galben. Un subiect dureros sunt ternurile agricole. Practic tot teritoriul a avut de suferit anul acesta începând cu înghețurile, și terminând cu grindina. Când vom avea toate datele, vom vedea ce compensații materiale vom aloca”, a conchis prim-ministrul.

Amintim că aversele și grindina din 18 spre 19 iunie au lăsat fără curent electric peste 50 de localități, iar acoperișurile a peste o mie de case au fost afectate de grindină.