Polițiștii au efectuat mai multe percheziții la domiciliul oamenilor în vederea depistării şi nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, precum şi a identificării persoanelor care le cultivă.

Astfel, poliţiştii din Orhei au depistat și au ridicat peste 800 de fire de mac din grădina unei femei de 44 de ani din satul Ivancea.

Un alt caz de depistare a 1062 de plante de mac a avut loc în localitatea Zăbriceni din raionul Edineţ. Firele de mac au fost depistate în grădina unui bărbat de 60 de ani. Plantele urmează a fi supuse unei expertize chimice pentru constatarea cantităţii de substanţe narcotice.

 În ambele cazuri, poliţia a iniţiat câte o cauză penală pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor fără scop de înstrăinare pentru care legea penală prevede o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Totodată, pe teritoriul fostului bazin de filtrare a apei, nefuncţional, în apropiere de localitatea Cupcini au fost depistate  9300 de plante de canabis, care creşteau haotic.

Şi aceste plantele au fost ridicate, fiind dispusă efectuarea expertizei chimice şi nimicirea acestora.