Preşedintele Igor Dodon a anunţat că iniţiază procedura de contestare a rezultatelor concursului de alegere a lui Eduard Harunjen în funcția de procuror general.

Anunțul a fost făcut azi, 23 ianuarie, de șeful statului. Acesta a precizat că la baza deciziei stau normele de drept ce stabilesc procedura și limitele desfășurării concursului care au fost sfidate de către Consiliul Superior al Procurorilor.

„Încălcările procedurale pe care le invoc: Eduard Harunjen nu putea fi înaintat în calitate de candidat pe motiv că legea cu privire la Procuratură interzice candidarea persoanelor ce dețin funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, în ultimele 6 luni de zille”, a precizat Igor Dodon. El a mai spus că preşedintele ţării, conform legii, este persoană direct responsabilă de numirea unui Procuror General.

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor au decis pe 7 decembrie, în urma probei de interviu, să-l propună pe Eduard Harunjen la funcția de procuror general. Eduard Harunjen a obținut cel mai înalt punctaj din toţi candidaţii înscrişi în concurs.