Președintele Igor Dodon a participat la expoziția „Belarus trăiește, Belarus luptă…”, consacrată aniversării a 75-a a Marii Victorii. La evenimentul, organizat de Ambasada Republicii Belarus în țara noastră și de Centrul cultural Belarus.

„Organizatorii expoziției ne-au impresionat prin abordarea tematicii, și anume prin felul în care au prezentat contribuția poporului belarus la Victoria asupra fascismului, în baza unor materiale de fond unice. Expoziția reflectă luptele de apărare pe teritoriul Belarusului din vara anului 1941, regimul de ocupație germano-fascist, lupta clandestină antifascistă și a mișcării de partizani, eliberarea Patriei de ocupanți. Un interes deosebit îl comportă proiectul ilustrat „Cîntecul pădurii”, care reprezintă, pe 10 bannere, viața și lupta partizanilor belaruși, în baza documentelor din Arhiva Națională și a Bibliotecii Naționale ale Republicii Belarus.

Această expoziție ne insuflă atitudinea pe care ar trebui să o avem față de actele de eroism din trecutul nostru. Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei și păstrarea memoriei despre acel eveniment sunt faptele de necontestat ce au unit și vor uni popoarele noastre.”, a scris Igor Dodon.