Iran a devenit primul stat din lume care a interzis oficial utilizarea aplicației Pokemon Go, aplicație care a devenit virală în întreaga lume. Această măsură a fost luată de autoritățile iraniene din considerente de securitate, transmite portalul Digital Trends, cu referire la BBC.

În pofida faptului că Pokémon Go nu a fost lansat oficial în Iran, mulți utilizatori de smartphone au reușit deja să-l descarce. Însă, cei care vor decide să utilizeze această aplicație, vor trebui să fie vigilenți în fața controalelor efectuate de organele de forță iraniene.

Potrivit BBC, autoritățile iraniene au luat în considerare încă de luna trecută posibilitatea de a interzice aplicația pe teritoriul Iranului, însă au amânat luarea deciziei pentru a discuta mai întâi cu realizatorii jocul, compania Niantic din San Fransciso.

Anterior, autoritățile iraniene au blocat accesul la unele rețele de socializare, precum Facebook sau Twitter, însă în pofida acestor restricții, cetățenii Iranului reușesc totuși să identifice căi alternative de accesare a acestor site-uri.