O grupare specializată în trafic de fiinţe umane, care activa în sudul Republicii Moldova, a fost destructurată de către SIS şi MAI.

Membrii grupării au fost reţinuţi, în urma unor investigaţii complexe realizate de către Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane. Aceștia sunt suspectați de recrutare, transportare şi exploatare sexuală a tinerelor în ţările Uniunii Europene.

Suspecţii au fost reţinuţi în oraşul Cahul. Aceştia s-au dovedit a fi 4  cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani. Persoanele în cauză au fost arestate pentru 30 de zile.

Bărbaţii acţionau în zona de sud a ţării, racolând femei din mediu rural, provenite din familii socialmente vulnerabile, dezorganizate sau supuse violenţei domestice. Până în prezent au fost identificate 5 tinere care au fost exploatate sexual.

Cercetările au stabilit că tinerele erau obligate prin constrângere să practice prostituţia. Suspecţii au obţinut venituri ilicite importante în urma exploatării sexuale a acestora.

Cei patru suspecţi riscă privaţiune de libertate  de până la 15 ani.