Autorităţile franceze continuă operaţiunile de identificare a persoanelor decedate, iar până la acest moment, printre victimele atacului din 14 iulie de la Nisa nu au fost identificaţi cetăţeni ai Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, transmite 24h.MD.

De asemenea, MAEIE anunţă că, în urma sesizărilor primite din partea familiilor cu privire la trei cetăţeni moldoveni care se aflau în zona Nisa la momentul producerii atacului de pe Promenada Englezilor, aceştia au fost localizaţi, fiind în afara oricărui pericol.

Ambasada Republicii Moldova în Franţa menţine legătura permanentă cu Celula de criză instituită de autorităţile franceze şi monitorizează evoluţia situaţiei.

Amintim că atentatul terorist de la Nisa de joi seară, când un franco-tunisian a intrat cu un camion în mulţime şi a deschis focul înainte de a fi neutralizat de poliţie, s-a soldat cu 84 de morţi şi zeci de răniţi, dintre care 18 sunt în stare de urgenţă absolută, potrivit unui bilanţ al guvernului.