Salvatorii din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au fost alertați la ora 20:17 minute,  pentru a interveni în orașul Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia pentru a acorda ajutor cetățenilor din gospodăriile afectate de ploile torențialede ieri.

Astfel, din ultimele informații, pe mai multe străzi din oraș, printre care strada Lenin, Gorki și Voroșilova a fost nevoie de intervențiile specializate ale salvatorilor, în comun cu forțele administrației publice locale.

La fața locului, echipele de pompieri au stabilit că au fost afectate circa 55 gospodării de pe adresele menționate, dintre care, în trei gospodării, pereții caselor au fost deteriorați parțial.

Mai mult, de către echipele de salvatori, din mai multe gospodării au fost evacuate 17 persoane, dintre care 4 minori. În total, pentru acțiuni de evacuare, pompare a apei și alte măsuri de lichidare a consecințelor ploilor, sînt antrenați 38 salvatori și pompieri cu 7 autospeciale și opt motopompe, forțe ale protecției civile din Ceadîr-Lunga, Comrat și Cahul.

Situația este monitorizată în continuare, până la lichidarea totală a consecințelor, de către conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, deplasată în teren.