47 de profesori de limba și literatura română, care predau în instituții școlare cu instruire în limbile minorităților naționale, participă, în perioada 22 iunie – 10 iulie curent, la cursurile de formare din cadrul proiectului cu genericul „Program de eficientizare a predării limbii române în școlile din UTA Găgăuzia și din Raionul Taraclia, Republica Moldova”, transmite 24h.MD.

Scopul proiectului educațional este implementarea noilor strategii didactice pentru optimizarea procesului de învățare a limbii române ca limbă nematernă în grădinițele și școlile din UTA Găgăuzia şi din raionul Taraclia.

Inițiatorii proiectului, cadre didactice titulare din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, mizează pe îmbunătățirea calității și creșterea performanței actului educativ în școlile cu predare a limbii române (și în limba română) din aceste unități administrative.

Proiectul se va desfășura în două etape: etapa de formare a cadrelor didactice și etapa de monitorizare a activității didactice desfășurate în școlile implicate în proiect.

Precizăm că programul se desfășoară în cadrul Facultății Transfrontaliere de Științe Umaniste, Economice şi Inginerești – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România, în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, Direcția Generală de Învățământ UTA Găgăuzia şi Direcția Raională Învățământ, Tineret şi Sport Taraclia . Proiectul este susținut financiar de Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (75%) și de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (25%).