Ieri, 15 mai, s-a constituit Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Maia Sandu, cea căreia îi aparține ideea constituirii proiectului politic PAS, a fost aleasă în calitate de președinte a formațiunii, pe o durată de zece luni.
După cum informează 24h.MD, partidul a fost constituit în cadrul Congresului de constituire a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS). Decizia a fost votată în mod unanim de cei prezenți în sală.

„Nu am crezut niciodată că am să constitui un proiect politic. Am crezut că noi, societatea, avem datorii față de comunități. M-am bucurat enorm să vă cunosc, pe toți cei prezenți în sală. Mă bucur că în această sală sunt oameni care pot face diferență între adevăr și minciună. Oameni care au curajul să sfideze sistemul”, a precizat Maia Sandu.

Fosta ministră a Educaţiei a fost aleasă în calitate de preşedinte al PAS în urma unui vot secret. Pentru ea au votat 205 membri, din cei 208 înscrişi. Mandatul ei este de doar 10 luni.

Amintim că Maia Sandu a decis lansarea unui proiect politic pe 23 decembrie 2015.

În luna martie, Maia Sandu declara că peste 5000 de persoane au depus cerere de aderare la Partid. Potrivit ei, funcțiile în partid vor fi distribuite după principiul meritocrației.