Ilan Shor rămâne în arest pentru încă 30 de zile. Magistraţii de la Judecătoria Buiucani au dat curs cererii procurorilor prin care au solicitat prelungirea mandatului de arest preventiv.

La ieşirea din sala de judecată Ilan Shor a declarat că aceasta nu este justiţie este o presiune cinică a unor misiuni diplomatice străine şi a mass-mediei cumpărate.

Procurorul Andrei Băieşu a declarat că investigaţia asupra acestui caz a avansat destul de mult şi speră că în scurt timp prezenta cauză să fie expediată în instanţa de judecată.

Avocaţii lui Ilan Shor spun că judecătorii nu au luat în calcul un certificat medical emis de o clinică specializată din Israel în care se arată că fostul preşedinte al Consiliului de administrare al BEM se află la evidenţă şi că starea lui de sănătate este una precară.

„Este imposibil cu astfel de boală să stea după gratii. Judecătorii nu au luat în consideraţie acest fapt”, a declarat unul dintre avocaţi. Aceştia au spus că Shor are o boală cronică la inimă.

Apărătorii au adăugat că vor ataca decizia de ieri la Curtea de Apel.

Amintim că Shor a fost reţinut pe 22 iunie pentru 72 de ore, iar, ulterior, a fost arestat pentru 30 de zile şi este cercetat în calitate de învinuit într-un dosar de escrocherie și spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Procurorii au declarat ca în 2014, când actualul primar de Orhei era încă preşedintele consiliului de administrare al Băncii de Economii, ar fi fost acordate mai multe credite neperformante despre care acesta ştia. Acuzaţiile sunt respinse de avocaţii lui Shor.