Liderul PDM, Marian Lupu a lansat un apel către candidații la șefia statului, prin care îi îndeamnă să promoveze  o campanie corectă, dominată de spiritul de fair-play.

Marian Lupu a ținut să comenteze unele declarații mincinoase precum că s-ar pregăti fraudarea alegerilor prezidențiale. Liderul PD a îndemnat pretendenții la șefia statului să vină cu declarații responsabile în fața oamenilor.

„Îndemnul meu către candidați este să vină în fața electoratului cu o viziune clară și responsabilă asupra viitorului Republicii Moldova, astfel încât oamenii  să aleagă conștient, între direcții de dezvoltare și nu între cei care strigă mai tare”, a declarat Marian Lupu.

La fel, Marian Lupu a accentuat că va avea o campanie civilizată, bazată pe proiecte legate de viitorul european al Republicii Moldova.

„Partidul Democrat, fiind formațiunea ce participă la actul de guvernare, suntem cei mai interesați să avem o campanie electorală maximal transparentă și corectă. Doar așa, dacă aceste alegeri se vor desfășura în stricta corespundere cu normele legale, vom avea pace și înțelegere în țară, vom putea asigura stabilitatea guvernării, iar Guvernul  va putea face lucruri frumoase pentru oameni”.

Totodată, Marian Lupu a îndemnat concurenții electorali să nu implice Guvernul în dispute politice, deoarece oamenii au nevoie de stabilitatea a încheiat liderul PDM.