Mihail Șora, unul din cei mai apreciai filozofi români, condamnă Alianța Kozak (PSRM-ACUM) de la Chișinău. Într-o postare pe Facebook, Șora consideră că Maia Sandu și Andrei Năstase legitimează astfel sociliștii și stăpânii lor de la Moscova, transmite timpul.md.

«Cu Dodon? Oameni buni, uitați de vorba „Fă-te frate cu dracu’, până treci puntea!“. Ea nu înseamnă nici înțelepciune, nici pragmatism salvator, nici iscusință conjuncturală. Vorba aceasta (și tot ce implică ea) reprezintă nenorocirea însăși, forma cea mai perversă a compromisului, impuritatea cea mai fetidă și înspăimântătoare. Odată legat de necurat, nu doar îl legitimezi, dar accepți să-i îmbraci costumul, să te umpli de conținutul lui întunecat. Și nicio împielițare nu rămâne fără urmări», scfrie Mihail Șora.

Filozoful mai spune că trădarea blocului ACUM va avea consecințe grave pentru Republica Moldova.

«Știm, politica nu privilegiază curăția sufletească, onoarea, dezinteresul. Dar sunt alianțe, strângeri de mână, înfrățiri care s-au lăsat, de-a lungul istoriei, cu morți pe caldarâm, oameni putrezind în beciuri ori înghețând sub viscolul Siberiei. Nu, nicio împielițare nu rămâne fără urmări: nici în înalta sferă a politicii, nici în banala viață a omului de rând», conchide Șora.