Ministrul Culturii, Monica Babuc, s-a ales cu o diplomă de mulțumire oferită de către ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, E.S. Namig Aliyev, pentru cooperarea fructuoasă și sprijinul acordat în implementarea proiectelor comune în domeniul culturii, informează 24h.MD.

De asemenea, în cadrul întrevederii de ieri cu Monica Babuc, ambasadorul Namig Aliyev i-a înmânat oficial invitația pentru participare la cel de-al V-lea Forum Internațional Umanitar, care va avea loc în septembrie 2016, la Baku.

Părțile au discutat despre perspectivele de colaborare pentru consolidarea dimensiunii culturale în avansarea dialogului cultural moldo-azer. În context, au fost menționate mai multe acțiuni comune realizate până la etapa precum desfășurarea Zilelor Culturii Republicii Moldova în Azerbaidjan, participarea Ambasadei Republicii Azerbaidjan la prima ediție a Târgului Național al Covorului, evoluarea artiștilor azeri la Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”, participarea Bibliotecii Naționale la salonul de carte din Baku ș.a.

La rândul său, ministrul Culturii a mulțumit pentru colaborarea bilaterală în implementarea diverselor proiecte culturale atât în Republica Moldova, cât și în Azerbaidjan. Oficialul a vorbit despre relațiile stabilite în ultimii ani între artiștii plastici ai acestor două țări, despre schimburile culturale tot mai frecvente între colectivele artistice, precum și despre colaborarea între instituțiile de cultură și de învățământ artistic.