Discuții privind moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip vor avea loc astăzi, în cadrul şedinţei Parlamentului Republicii Moldova, care va începe la ora 10:00, transmite 24h.MD.

Documentul a fost semnat de 34 de legislatori, printre care 24 de socialişti, şapte liberal-democraţi şi trei comunişti.

Aleşii din PLDM au semnat documentul după ce Andrian Candu a declarat că Pavel Filip nu va veni în parlament să prezinte raportul de activitate. Asta pentru că, potrivit şefului legislativului, deputaţii au aflat despre activitatea guvernului în urma celor opt moţiuni simple iniţiate de PSRM.

Vicepreşedintele PLDM Tudor Deliu a declarat că acest guvern „hrăneşte doar cu vorbe false şi promisiuni, şi nicidecum cu fapte”.

Guvernul Filip a fost acuzat de opoziţie de incompetență, astfel încât „criza politică, economică şi socială din ultimii ani este rezultatul incompetenţei guvernării şi al influenţei oligarhice asupra tuturor proceselor la nivelul politicilor şi instituţiilor de stat, sectorul privat, sectorul justiţiei, organelor de drept, mass-media, sectorul non-guvernamental. În consecinţă, realităţile de astăzi sunt sumbre pentru majoritatea sectoarelor economice naţionale şi sfera socială, indiferent de categoriile de vârstă şi de ocupaţie a populaţiei”, se spune în moţiunea de cenzură, înaintată săptămâna trecută parlamentului.

De asemenea, astăzi vor fi examinate moţiunile simple împotriva ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bâtca, precum şi a viceprim-ministrului pe probleme sociale, Gheorghe Brega.