Curtea Constituțională s-a ales cu un nou judecător. Astăzi, Veaceslav Zaporojan a depus jurământul în fața Parlamentului, a președintelui țării și a președintelui Consiliului Suprem al Magistraturii, informează 24h.MD.

Zaporojan a activat peste 10 ani în funcția de judecător asistent la Curtea Constituțională.

Amintim că, în luna noiembrie, membrii Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului au votat unanim pentru ca Veaceslav Zaporojan să fie înaintat Cabinetului de miniștri pentru a fi numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Din comisie au făcut parte foștii judecători la Curtea Constituțională, Victor Pușcaș și Nicolae Osmochescu, decanul Facultății de Drept a USM, Sergiu Băieșu, reprezentanții societății civile Igor Boțan, directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă, Ludmila Andronic, președintele Consiliului de Presă, și Sorina Macrinici, consilier juridic al Centrului de Resurse Juridice. Din partea Executivului, în comisie au fost incluși Roman Cazan, ex-secretar general adjunct al Guvernului şi Sergiu Gurduza, ex-consilier principal de stat al Prim-ministrului în domeniul justiției. Președintele comisiei era Gheorghe Brega, pe atunci prim-ministru interimar.