O delegaţie a deputaţilor socialişti, condusă de Igor Dodon, liderul PSRM, întreprinde o vizită de lucru de două zile la Moscova, la invitaţia partidului „Spravedlivaia Rossia”.

Scopul vizitei constă în participarea la lucrările celui de-al VIII-lea Congres al formaţiunii politice „Spravedlivaia Rossia”.

Totodată, la Moscova, deputaţii socialişti vor avea întrevederi cu oficiali din Duma de Stat a FR, cu Serghei Mironov, Preşedintele Partidului „Spravedlivaia Rossia”, cu delegaţia Partidului Socialist Bulgar, condusă de Preşedintele Consiliului Naţional al PSB, Mihail Milkov precum şi cu preşedintele grupului pentru stînga europeană unitară a APCE, Tiny Kox.

Parlamentarii PSRM vor purta discuții cu Secretarul General al Internaţionalei Socialiste, Louis Ayala și cu reprezentanții Partidului Social-Democrat din Kîrgîzstan.

De asemenea, Igor Dodon are planificate mai multe intrevederi cu funcționari ruși.

Menționăm că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova are stabilite relații strînse de colaborare cu Partidul ”Spravedlivaia Rossia”, iar în iunie 2014 cei doi parteneri au semnat un Acord de colaborare interpartiinică.