Guvernul de la Chișinău este preocupat de crearea unor condiţii optime pentru dezvoltarea businessului, pentru atragerea investiţiilor și pentru asigurarea siguranţei acestora. Asigurarea vine din partea premierului Republicii Moldova, Pavel Filip, care a avut o întrevedere cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în Republica Moldova.

După cum informează 24h.MD, cu referire la un comunicat de presă al Executivului, oficialii au discutat despre ultimele reforme promovate de Guvern pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri.

„Dorim să transformăm Moldova într-o destinaţie atractivă pentru investiţii. Ne propunem să eliminăm cauzele problemelor şi a constrângerilor cu care se confruntă business-ul printr-o abordare complexă”, a spus Pavel Filip, menționând că obiectivul suprem al Guvernului este asigurarea bunăstării populaţiei și creşterea veniturilor oamenilor.

Printre paşii făcuţi în această direcţie Pavel Filip a menţionat reforma controalelor de stat, reducerea numărului de acte permisive, eliminarea ordinelor vamale, reluarea activităţii Consiliului Economic pe lângă prim-ministru, din care fac parte şi reprezentanţii comunităţii de afaceri.

„Consiliului Economic este un instrument propice de recepționare promptă a alertelor din partea comunității de afaceri și de lansare rapidă a acțiunilor necesare pentru înlăturarea riscurilor semnalate sau pentru minimizarea consecințelor negative”, a punctat Pavel Filip.

La rândul lor, reprezentanții Camerei de Comerţ Americane au mulţumit premierului pentru oportunitatea de a se întâlni şi a discuta deschis problemele cu care se confruntă business-ul şi a identifica soluţiile pentru depăşirea acestora.

În opinia reprezentanţilor mediului de afaceri, în ultimul timp, ritmul reformelor s-a intensificat şi se înregistrează un trend pozitiv. Ei au felicitat Guvernul pentru ambiţia şi determinarea pe care o are pentru a schimba lucrurile în bine şi au dat asigurări că sunt decişi să activeze onest, să achite impozitele la stat şi să investească în producţie.

Amintim că Camera de Comerţ Americană din Moldova a fost creată în 2006 şi include 109 companii-membre, de la investitori străini mari până la companii mici producătoare de bunuri şi prestatoare de servicii.