Premierul Pavel Filip s-a întâlnit ieri cu o delegaţie a companiei Lafarge Ciment Moldova, condusă de noul Director general Jean-Michel Pons.

Prim-ministrul l-a felicitat pe noul conducător al grupului cu prilejul delegării în Republica Moldova, menţionând că mandatul acestuia corespunde unei perioade de reforme intense prin care trece ţara noastră şi şi-ar dori o sincronizare a acestora.

Totodată, Pavel Filip a spus că Guvernul şi-a stabilit drept prioritate îmbunătăţirea mediului de afaceri şi crearea locurilor de muncă bine plătite pentru cetăţeni. În context, Premierul a enumerat o serie de măsuri care deja au fost implementate şi care vin să faciliteze activitatea antreprenorilor, printre care, micşorarea numărului de acte permisive, anularea mai multor acte departamentale ale Serviciului Vamal, reforma controalelor de stat, dar şi unificarea rapoartelor.

La rândul lor, reprezentanţii companiei Lafarge Ciment au remarcat deschiderea Guvernului pentru dialog şi promptitudinea cu care acesta răspunde la solicitările comunităţii de afaceri. Totodată, ei au semnalat unele probleme cu care se confruntă, solicitând implicarea autorităţilor în depăşirea lor.

Premierul a confirmat deschiderea Guvernului pentru depăşirea impedimentelor cu care se confruntă mediul de afaceri, menţionând că pentru a avea o comunicare permanentă cu reprezentanţii businessului a fost constituit Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru.

„Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru este o bună platformă de dialog dintre Guvern şi mediul de afaceri. Rolul acestei structuri nu-i doar să identifice problemele comunităţii de business, dar şi să propună soluţii pentru rezolvarea acestora”, a mai spus Prim-ministrul.

Grupul Lafarge este specializat în materiale de construcții, fiind prezent în 64 de ţări. În Republica Moldova, compania şi-a început activitatea în anul 1999, în oraşul Rezina, creând peste 600 de locuri de muncă.