“Dragi prieteni, vă îndemn pe toți să consumați struguri autohtoni, care sunt deja copți, dulci și numai buni pentru a fi mâncați. Eu am rămas profund impresionat cu câtă dedicație și mândrie agricultorii își prezintă strugurii cultivați de-a lungul anului”, a îndemnat premierul Pavel Filip.

Apelul Șefului Cebinetului de Miniștri a fost făcut duminică la a patra ediție a Festivalul național al strugurelui, organizat la Cimișlia.

Totodată Pavel Filip a discutat cu viticultori din 18 raioane ale țării, despre problemele cu care se confruntă și necesitățile acestora pentru a-și dezvolta afacerea.

Prim-ministrul a reiterat sprijinul Guvernului pentru agricultori în lansarea afacerilor competitive în domeniu, inclusiv prin implementarea noilor tehnologii, care sporesc considerabil producția.

“Strugurii sunt un simbol al Moldovei, dar și o posibilitatea de a mări exporturile de fructe ecologice și sănătoase”, a mai menționat Filip.

Festivalul Strugurelui de la Cimișlia are ca scop promovarea producerii și consumului de struguri, precum și facilitarea stabilirii relațiilor comerciale între agricultori, inclusiv cu parteneri din străinătate.