Premierul Pavel Filip s-a aratat nemulțumit de majorarea prețului la gazul lichefiat și de faptul că ANRE a scos din lista carburanților supuși plafonării acest tip de produs.

În debutul ședinței Guvernului, Pavel Filip a cerut ca timp de o săptămână să fie pregătit un proiect prin care să se revină la lectura anterioară a legii menționate, care va permite ANRE să plafoneze prețul la gazul lichefiat.

„Toți am fost martori la creșterea prețului pentru gazul lichefiat în ultimul timp. Recent am primit și o scrisoare de la ANRE prin care suntem avertizați de schimbarea mecanismului de formare a prețurilor. Pentru mine, vreau să vă spun că a fost o surpriză. Eu  știu că a fost aprobată acea lege prin care este descris foarte clar mecanismul de formare a prețului la combustibil și prețul la gaz lichefiat era format și plafonat exact așa ca și la benzină și motorină”, a spus Filip.

„Pe această cale o să avem discuții cu parlamentarii și cu majoritatea parlamentară să vedem cum de s-a întâmplat acest lucru. În orice caz, este un subiect de urgență și am făcut deja o solicitare în scris către Ministerul Economiei cât posibil mai urgent să veniți cu acest proiect, cu atât mai mult că nu este un proiect complicat. Este un proiect de revenire la normalitate sau de revenire la acea lege care a fost până când a fost înaintat acest amendament”, a mai menționat premierul.

24h.MD amintește că la mijlocul lunii iulie Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunța că după intrarea în vigoare a modificărilor și completărilor la Legea nr. 461-XV din 30.07.2001 privind piața produselor petroliere autoritatea de reglementare va stabili numai prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei, nu și cele pentru comercializarea gazului lichefiat.