În ultimele 24 de ore, în țară au fost înregistrate mai multe focare de vegetație, în număr de peste 80, dintre care doar 13 în municipiul Chișinău.

Unul dintre focare a fost înregistrat pe strada Lermontov 86 A din Chișinău, acolo unde o suprafață considerabilă a fost cuprinsă de foc și exista pericol de extindere către unele case de locuit din apropiere. Apelul a fost înregistrat la ora 15:19 minute, în teren fiind îndreptate cinci autospeciale, echipele de pompieri acționînd pentru lichidarea focarelor dispersate în jur de două ore. În timpul lichidării vegetaiei uscate de pe această adresă, au fost evacuate două familii din locuințele care se aflau aproape de focare.

Astfel, persoanele au fost salvate, fiind evitate careva consecințe. Locuințele acestora nu au avut de suferit, incendiul de vegetație fiid stopat, fără a mai căpăta extindere. Suprafața pe care echipele de pomieri au lucrat pentru localizare și lichidare a focarelor dispersate de vegetație arsă a fost estimată la circa 50 ha.

Intervenții similare ale echipelor de salvare au mai fost înregistrate și în Cahul, acolo unde focare de vegetație au fost lichidate în apropierea satelor, dar și în alte raioane, precum Anenii Noi, Telenești, Hîncești, Strășeni, Căușeni, precum și în municipiul Bălți și UTA Găgăuzia.

În aceste condiții, pompierii recomandă prudență maximă și evitarea aruncării la întîmplare a surselor de foc, care pot duce la astfel de situații. La observarea unor astfel de focare, este recomandată apelarea de urgență a Serviciului 901, pentru a nu admite propagarea focului pe suprafațe extinse.