Partidul Democrat din Moldova oferă sprijin politic programului Prima Casă, al cărui obiectiv este să faciliteze procurarea locuințelor de către tineri, ca ei să nu plece peste hotare.
Declarația a fost făcută de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a formațiunii. În același timp, președintele PDM a precizat că a cerut Guvernului să vină cu facilități suplimentare pentru anumite categorii de tineri, inclusiv bugetari, ca să le sporească șansele de a avea o locuință proprie. ”Am cerut Guvernului să vadă dacă putem găsi soluții ca statul să compenseze jumătate din dobânda pentru creditul imobiliar. Imediat ce vor fi identificate soluții, vor fi făcute completările despre care am discutat, ca să aducă un beneficiu pentru oameni”, a spus Vlad Plahotniuc.
Amintim că programul Prima Casă oferă posibilitate tinerilor să cumpere locuințe în valoare de până la un milion de lei, iar împrumutul să fie rambursat în decurs de 25 de ani. Contribuția inițială a solicitanților va fi de 10% din suma creditului solicitat, iar guvernul vine cu o garanție de 50% din suma acestuia.