Parlamentul Republicii Moldova va beneficia de sprijin financiar în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și a agendei de reforme, din partea Guvernului Suediei. Programul de asistență tehnică pentru consolidarea bunei guvernări va fi implementat în perioada iulie 2016 – decembrie 2019, transmite 24h.MD.

Obiectivele programului sunt de a sprijini creşterea nivelului de transparenţă a legislativului, armonizarea legislației naționale cu cea europeană şi încurajarea egalității de gen.

Valoarea proiectului este de aproape 4,3 milioane de dolari.

Precizăm că documentul a fost semnat ieri, de către reprezentanţii tuturor părţilor implicate. La ceremonia de semnare au participat președintele Parlamentului, Andrian Candu, ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller,  coordonatoarea Rezidentă ONU și reprezentanta permanentă a PNUD în Republica Moldova, Dafina Gherceva.

Speakerul Andrian Candu a exprimat gratitudine Ambasadei Suediei, Guvernului suedez, PNUD și altor parteneri de dezvoltare pentru sprijinul oferit în dezvoltarea parlamentară și a consolidării capacității instituționale.

„Acest proiect este o premieră pentru Parlamentul Republicii Moldova și este o nouă pagină în colaborarea Parlament – PNUD – Guvernul Suediei. Sper să fie de bun augur pentru multe acțiuni frumoase și cu impact pentru consolidarea capacităților instituționale ale Parlamentului, astfel încât Legislativul să devină cel mai bine organizată instituție din țară”, a declarat Andrian Candu.