Mii de manifestaţi au ieşit în stradă în mai multe oraşe americane, pentru a două noapte consecutiv, că să protesteze faţă de victoria lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale.

Oamenii s-au declarat îngrijoraţi că triumful politic al magnatului imobiliar va da o lovitură drepturilor civile, relatează Reuters.

Pe Coasta de Est, manifestaţii au avut loc la Washington, Baltimore, Philadelphia şi New York, în timp ce pe Coasta de Vest, protestatarii s-au strâns la Los Angeles, San Francisco, Oakland, California, şi Portland, Oregon.

Mitingurile au fost în mare parte paşnice, dar s-au înregistrat şi câteva incidente izolate. De exemplu, zeci de oameni s-au strâns la Minneapolis şi au oprit traficul pe autostrada timp de cel puţin o ora, scrie ziare.com.

Alţi manifestanţi au blocat pentru scurt timp traficul pe o autostrada aglomerată din Los Angeles, înainte de a fi dispersaţi de forţele de ordine.

Potrivit Poliţiei din Baltimore, circa 600 de oameni au ieşit în stradă în centrul oraşului şi au blocat mai multe străzi. Două persoane au fost arestate.

La Denver, aproximativ 3.000 de oameni s-au strâns în faţă Capitoliului statului Colorado, de unde au plecat în marş către centrul oraşului. A fost unul dintre cele mai de amploare mitinguri de joi seară.

Sute de oameni au protestat şi la Dallas. În capitală ţării, circa 100 de protestatari s-au strâns la Casă Albă, unde Trump a avut prima să întâlnire cu preşedintele Barack Obama.

În cursul nopţii, 200 de persoane s-au strâns în faţă hotelului lui Trump din Washington D.C. scandând “Fără ură! Fără frică! Imigranţii sunt bineveniţi aici!” şi fluturând pancarte pe care scria “Suspendaţi-l pe Trump” şi “Nu e preşedintele meu”.

Donald Trump a făcut o scurtă declarație în legătură cu protestele, afirmând cu regret că oamenii au fost incitați la proteste de către presă.