Un cuplu din municipiul Chișinău cu vîrste de 25 și respectiv 26 de ani, au fost reținuți, fiind suspectați de trafic de copii. Bărbatul se află în arest, iar femeia este cercetată în libertate.

Timp de trei luni, angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații au documentat activitatea infracțională a cuplului. În acest timp, aceștia, deghizîndu-și activitatea infracțională prin publicarea diferitor anunțuri pe site-ul www.999 md, au recrutat patru tinere cu vîrste cuprinse între 18 și respectiv 25 de ani, printre care şi o minoră cu vîrsta de 16 ani. Tinerele erau vîndute clienților cu suma de 1000 de lei pentru o oră de masaj erotic și servicii intime.

În urma investigațiilor s-a stabilit că, femeia suspectă este rudă cu minora exploatată sexual. Cuplul avea influență asupra acesteia din cauza vîrstei şi situației  precare din punct de vedere a supraviețuirii sociale. Pentru a avea controlul total asupra minorei, traficanții o adăposteau la domiciliul lor, de unde o transportau clienților pentru prestarea serviciilor sexuale comerciale.

După mai multe investigații, infractorii au fost reținuți,  iar minora a fost salvată din situația de exploatare, fiindu-i acordată asistență psihologică şi socială.

Dacă vinovăția traficanților va fi demonstrată privind comiterea traficului de copii, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 20 de ani.