Ieri, 5 decembrie, Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare a Detașamentului căutare – salvare nr.1 din municipiul Chișinău  a  transportat  de la gară feroviară o femeie în vîrstă de 72 de ani, care a suferit un traumatism la femur, aflându-se în Federația Rusă. Rudele persoanei au solicitat ajutorul calificat al echipajului SMURD, întrucât femeia nu putea să se deplaseze de una singură.

În seara zilei de ieri, echipa de intervenție a preluat pacienta de la gară și au transportat-o acasă, acordându-i  suportul calificat și monitorizând starea acesteia. Îngrijirile medicale ulterioare urmează să-i fie acordate la instituția medicală din țara noastră, unde persoana  este înregistrată. Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare a oferit tot suportul ca femeia să nu suporte complicații pe parcursul deplasării către domiciliu.

O altă intervenție SMURD, a avut loc în dimineața zilei de ieri, în nordul țării. Serviciul 901 a fost alertat, după ce în apropiere de satul Recea, raionul Rîșcani s-a produs un accident rutier. Un camion de model DAF a derapat de pe traseu și s-a inversat. În consecință, șoferul de 35 de ani și un minor de 16 ani au avut nevoie de primul ajutor. Al treilea pasager, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului căutare-salvare numărul 2 Bălți a intervenit la locul accidentului, au acordat primul ajutor, i-au stabilizat și transportat la spital, cei doi avînd diferite traumatisme.

Alte circumstanțe urmează să fie investigate de către organele de drept, iar salvatorii îndeamnă șoferii să fie prudenți pentru a evita situațiile excepționale.