Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), al cărui președinte este Zinaida Greceanîi, este cel mai activ și prezent partid în localitățile Republicii Moldova. Acest fapt este constatat de rezultatele unui studiu sociologic prezentat de Intellect Group.

Conform sondajului, 86 la sută dintre respondenți au declarat că membrii PSRM sunt prezenți în localitatea lor. Cu o diferență de 20 de procente, pe locul doi se află Partidul Democrat din Moldova (PDM), al cărui lider este Pavel Filip. 66 la sută dintre persoanele chestionate au spus că membrii acestei formațiuni sunt prezenți în localitatea lor.

Locul trei în acest clasament îl ocupă Partidul Șor – cu 46 de procente. Partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, care s-au aflat la guvernare timp de cinci luni, nu sunt active în teritoriu, constată studiul sociologic. Conform sondajului, doar 27 la sută dintre respondenți au declarat că i-au văzut în localitățile lor pe reprezentanții PAS, iar pe activiștii PPDA – 22 de procente.