Trei indivizi care comercializau droguri au fost reținuți de oamenii legii. Potrivit poliției, ei au vârste cuprinse între  20 și 23 de ani, și sunt din Chișinău. În urma investigațiilor efectuate de către angajații Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura sectorului Buiucani, s-a stabilit că suspecții, consumatori de droguri, comercializau substanțe narcotice de tip marijuană crescută în condiții de laborator în cantități deosebit de mari pe teritoriul mun. Chișinău.
Documentarea acestui grup criminal a început la finele lunii iulie cu reținerea unei persoane care procura marijuana atît pentru consum propriu cît și pentru cunoscuții săi.  Asupra acestuia au fost depistate 2 pachețele cu masă vegetală. Ulterior, au fost întreprinse măsuri speciale de investigație, persoana reținută a colaborat cu organul de urmărire penală, în scopul identificării tuturor membrilor grupării criminale, astfel s-a reușit  reținerea și lichidarea celulelor de distribuție a drogurilor.
Suspecții, care aveau rolul distribuirii drogurilor, marijuanei (hidropon), au fost reținuți pe teritoriul mun. Chișinău. Unul din suspecți a fost reținut în momentul transportării drogurilor ascunse sub lenjerie.
În cadrul perchezițiilor corporale și domiciliile acestora s-a  ridicat mai multe pachețele din polietilenă de tip Zip-Lock în interior cu masă vegetală de tip marijuana, crescută în condiții de laborator (hidropon) pregătite pentru realizare, un dispozitiv confecționat artizanal destinat consumului de marijuană prin inhalare cu urme vizibile de utilizare, cîntar electronic la scară mică, telefoane mobile, mijloace bănești obținute din vînzarea drogurilor.
Un plic cu marijuană era comercializat cu 400 de  lei, astfel, valoarea drogurilor sechestrate constituie aproximativ suma de 10 000 de lei.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală, iar bănuiții au fost arestați pentru un termen de 30 de zile.Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.