Polițiștii de frontieră în conlucrare cu inspectorii vamali au anihilat o tentativă de scoatere ilegală peste frontiera de stat a 42 mii de țigarete. Produsele de tutungerie erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit de circa 9 mii de euro. Cazul a fost înregistrat pe Aeroportul Internațional Chișinău, în după amiaza zilei de vineri, 04 noiembrie a.c., transmite 24H.MD.

Astfel, în cadrul scanării cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, asupra valizelor a trei bărbați cu dublă cetățenie, R.Moldova și România, au apărut suspiciuni referitor la conținutul acestora. Urmare a controlului fizic au fost descoperite 2100 pachete de țigări ,,Marlboro”.

Persoanele, de 21-22 de ani, s-au abținut de la declarații și au refuzat să-și continue călătoria. Pe numele acestora au fost întocmite procese-verbale conform indicilor art. 287.al.10 – Cod Contravenţional al RM, care prevede confiscarea ţigaretelor şi achitarea unei amenzi de 150 de unităţi convenţionale.