Președintele american, Donald Trump, a dat asigurări sâmbătă în cursul unei discuții telefonice cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, că dorește să acționeze cu Kievul și Moscova pentru a pune capăt conflictului dintre armata ucraineană și rebelii proruși, scrie AFP.

Această primă conversație între cei doi președinți a avut loc în cea de-a șaptea zi de violențe în estul Ucrainei care s-au soldat cu zeci de morți.

“Vom acționa împreună cu Ucraina, Rusia și toate celelalte părți implicate pentru a ajuta la restaurarea păcii de-a lungul frontierei”, a informat Casa Albă, citându-l pe Donald Trump, notează Agepres.

La rândul său, Petro Poroșenko s-a arătat foarte pozitiv la finalul acestei discuții. “Părțile și-au exprimat profunda lor îngrijorare în ce privește escaladarea violenței și deteriorarea situației umanitare”, a declarat cabinetul președintelui ucrainean.

Cei doi președinți “sunt în favoarea relansării dialogului la toate nivelurile cu noua administrație americană”, a adăugat sursa ucraineană.