Vicecancelarul german și ministru al economiei, social-democratul Sigmar Gabriel, îi va face o vizită președintelui rus Vladimir Putin la începutul săptămânii viitoare, pentru discuții privind relațiile dintre cele două state, scrie 24h.MD.

Deplasarea are loc pe fondul divizărilor politice în interiorul coaliției de guvernare de la Berlin, scrie cotidianul Rheinische Post, în ediția online de marți, potrivit Reuters.

Vizita lui Gabriel, liderul Partidului Social-Democrat (SPD), partenerul de coaliție al conservatorilor cancelarului Angela Merkel, va fi cea de-a doua la Moscova în mai puțin de un an.

În cursul vizitei vor fi abordate relațiile economice germano-ruse, afectate de sancțiunile impuse Moscovei de Uniunea Europeană, precizează aceeași publicație.

SPD susține în general o poziție mai conciliantă față de Rusia în comparație cu blocul conservator Uniunea Creștin-Democrată (CDU) — Uniunea Creștin-Socială (CSU), al dnei Merkel.

Amintim că precedenta deplasare a lui Sigmar Gabriel în capitala Rusiei a avut loc în octombrie 2015, când scurta întâlnire privată programată cu Putin s-a transformat într-o discuție de două ore. Cancelarul Angela Merkel s-a aflat ultima oară la Moscova în mai anul trecut.