În seara zilei de 10 decembrie curent, un taximetrist a alertat Poliţia Capitalei, solicitând ajutor, după ce un individ necunoscut l-a atacat cu un cuţit şi i-a răpit automobilul de serviciu. Incidentul a avut loc pe strada Burebista din sectorul Botanica, în timp ce victima staţiona. Veniţi la faţa locului, poliţiştii sectorului Botanica ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au constatat că, agresorul a urcat în automobil şi i-a solicitat taximetristului sa-l ducă pe o adresă din Chişinău. Ulterior, individul a scos un cuţit şi i-a aplicat o lovitură în regiunea gâtului, provocându-i o plagă. Victima a fost scoasă cu forţa din automobil, iar atacatorul a urcat la volan şi s-a deplasat într-o direcţie necunoscută. La acel moment poliţiştii au iniţiat căutările şi au depistat automobilul părăsit în preajma locului unde a avut loc atacul.

În acest context au fost demarate acţiuni speciale de investigaţii şi de urmărire penală, fiind identificat şi reţinut un bănuit în acest caz. Individul a fost reţinut cu ajutorul anagajaţilor BPDS “Fulger” a IGP, în timp ce se deplasa pe stradă. Respectiv în cadrul percheziţiilor autorizate şi desfăşurate la domiciliul temporar al bănuitului, poliţiştii au depistat hainele cu urme de sânge şi cuţitul cu care ar fi atacat taximetristul. În cadrul audierilor bănuitul şi-a recunoscut vinovăţia, care sa dovedit a fi în vârstă de 23 ani, originar din oraşul Cahul.

El a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi este cercetat penal pentru tâlhărie. Conform prevederilor în vigoare, el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 10 ani.