Persoanele fizice care dețin automobile cu numere de înmatriculare străine și au fost introduse pe teritoriul țării până în data de 1 noiembrie curent, vor achita pentru înmatricularea de import cu 70% mai puțin decât cota accizului stabilită anterior.

În acest sens, Guvernul a aprobat o serie de modificări legislative care stabilesc noi condiții pentru deținătorii de autovehicule înregistrate în străinătate.

Astfel, pentru a beneficia de reducerea de 70%, persoanele trebuie să prezinte certificatul de achitare a vinietei, iar automobilele urmează să fie înregistrate la MTIC în perioada 1 decembrie 2016 – 1 februarie 2017.

Sub incidența acestei prevederi nu cad mașinile înregisstrare în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender

O altă modificare prevede că persoanele străine cu permis de conducere din tara respective, se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile, însă vor achita vinieta în mărime de 180 de euro pentru fiecare următoarele 180 de zile de aflare în țara noastră.

În același timp, se interzice circulația pe drumurile publice a automobilelor cu plăcuțe eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din regiunea transnistreană, aflate în posesia persoanelor fizice care dețin permis de conducere al Republicii Moldova.

Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.