O serie de încălcări ale disciplinei financiare şi ale regulilor legale de comerţ au fost identificate astăzi, în opt cazinouri și jocuri de noroc din capitală. Asta după ce Procuratura municipiului Chişinău, de comun cu Direcţia de Poliţie a capitalei, au efectuat percheziţii la sediul a zece întreprinderi, specializate în domeniul jocurilor de noroc, informează 24h.MD.

În urma perchezițiilor, s-a stabilit că mai mulți agenţi economici, în perioada anilor 2015 – 2016, fiind dirijați şi de unele şi aceleaşi persoane, au implementat o schemă de sustragere a banilor prin diferite metode.

Acest lucru a avut loc prin neînregistrarea tuturor încasărilor în aparatul de casă, nereflectarea veniturilor reale în documentele contabile, exploatarea ilegală a aparatelor de joc (neincluse în licenţă), modificarea datelor contoarelor aparatelor de joc.

În rezultat, au fost tăinuite obiecte impozabile utilizate în cadrul desfăşurării activităţii economice în domeniul jocurilor de noroc, iar venitul obţinut nu era reflectat în evidenţa contabilă.

De menționat este că subiectul activității ilicite a cazinourilor a fost și în atenția Coaliției de Guvernare, după ce Vlad Plahotniuc a propus să fie operate mai multe reglementări legislative în acest domeniu, iar instituțiilor statului li s-a cerut mai multă fermitate în verificarea cazinourilor și a sălilor pentru jocuri de noroc, în special în ceea ce privește protejarea accesului minorilor în astfel de locuri.