Circulaţia pe bulevardul Constantin Negruzzi din capitală a fost reluată de astăzi, 1 septembrie, în ambele sensuri. Transportul public va circula pe bulevard în regim obişnuit, iar troleibuzele, autobuzele şi microbuzele care traversau zona revin la itinerarele stabilite.

Într-un comunicat de presă remis de Primăria capitalei se menţionează că o singură excepţie în acest sens îl constituie ruta de troleibuz nr. 4. Din motive tehnice, legate de reţeaua de contact, cel târziu până în ziua de luni, 5 septembrie, troleibuzele de pe ruta respectivă vor circula conform următorului itinerar: în direcţia spre sectorul Botanica: de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe str. Ciuflea, Viaduct, str. Hristo Botev şi în continuare pe traseul stabilit. Retur – pe traseul stabilit.

Solicitat de IPN, şeful Direcţiei transport public, Igor Gamreţchi, a declarat că lucrările pe bulevard vor continua, astfel încât reparaţia în întregime a străzii să se încheie până la finele anului curent. În prezent transportul public, dar şi cel privat va circula în ambele sensuri, circulaţia fiind organizată pe câte o bandă. Totodată, se efectuează lucrări şi pe strada Alecsandri şi bulevardul Ştefan cel Mare.

Traficul rutier pe bd. Constantin Negruzzi a fost suspendat începând cu 20 iulie 2015, când au început lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere. Reparaţia bulevardului  se desfăşoară în cadrul proiectului de reabilitare şi modernizare a şase străzi principale din zona centrală a Chişinăului. Valoarea totală a proiectului este de 22 milioane euro.