În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat o serie de acțiuni ilegale.

Între acestea, șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră, trei persoane au fost documentate pentru transportarea ilegală a mărfurilor și bunurilor prin punctul de trecere a frontierei de stat, trei cetățeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, iar opt cetățeni documentați pentru încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor.

Alte două persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de ocrotire a normelor de drept naționale. Totodată, un cetățean moldovean nu a avut acces de intrare în Federația Rusă, iar în Uniunea Europeană – trei.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane a constituit 38 410 traversări, iar cel de mijloace de transport a atins o valoare de 10 127 traversări.

Punctele de trecere de tip debarcader, ”Soroca”, ”Cosăuți” și ”Vasilcău”, rămân închise din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru.