Ministerul Afacerilor Interne a anunțat astăzi că intensifică acțiunile de prevenire a răspândirii COVID-19. Astfel, polițiștii, carabinierii și salvatorii vor fi prezenți masiv în locurile publice și vor întreprinde un set de acțiuni de informare și verificare.

Potrivit MAI, poliția va asigura și în continuare verificarea respectării regimului de carantină de către cetățenii reveniți de peste hotarele țării, iar în comun cu alte autorități va fi monitorizată activitatea agenților economici și a transportatorilor de pasageri.

Conducerea MAI reamintește că, în continuare, este interzisă: aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă; aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement; părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu; organizarea şi desfășurarea tuturor activităților cu caracter cultural–sportiv, precum și alte evenimente în spații închise; plimbarea prin parcuri în grupuri formate din mai mult de trei persoane.

Inspectoratul General al Poliției amintește cetățenilor că nerespectarea măsurilor de prevenție constituie pericol pentru sănătatea publică, iar cei care nu vor respecta aceste reguli vor fi sancționați contravențional sau penal.