Regulile pentru susţinerea examenelor de Bacalaureat vor fi menţinute și în acest an. Declarația aparține ministrului Educaţiei, Corina Fusu, potrivit căreia supravegherea video este necesară pentru desfăşurarea corectă a examenelor.

„Această practică există şi în statele europene. Şi la noi supraveghere video există în magazine, instituţii publice sau private, pe stradă. Practica a arătat că după ce a fost depăşită frica de camerele de supraveghere, media la BAC a crescut și, de asemenea, a crescut şi numărul celor care au susținut examenul”, a precizat Corina Fusu, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”.

Potrivit ministrului Educației, cei care vor fi depistaţi că încalcă regulile de susţinere a examenelor vor fi eliminaţi, iar înregistrările video vor fi păstrate pentru eventuale procese de judecată.

„Au fost diferite cazuri de fraudare a examenului de BAC. Am fost acţionaţi şi în instanţa de judecată. Înregistrările video reprezintă principala probă. Dar condiţiile vor rămâne aceleaşi. Cei care vor încerca să fraudeze examenul, vor fi eliminaţi de la toate probele şi vor putea susţine examenul abia peste un an”, a spus Corina Fusu.

Amintim că inovaţia acestui an constă în faptul că absolvenţii care vor prezenta acte confirmatoare privind cunoaşterea limbilor străine vor fi eliberaţi de susţinerea probei respective.