Persoana care s-ar face vinovată de alerta falsă cu bombă din 7 ianuarie curent la Aeroportul Internaţional Chişinău a fost identificată de polițiștii de frontieră.

Operaţiunea a fost desfăşurată de către ofițerii de urmărire penală și investigații ai Departamentului Poliției de Frontieră, cu suportul angajaților Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice al Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției și a Procuraturii mun. Chișinău.

Astfel, în urma efectuării unui complex de măsuri speciale de investigații, efectuate de polițiștii de frontieră, suspectul a fost identificat în scurt timp. Este vorba de un cetățean al R. Moldova, un minor de 12 ani, originar din raionul Ocnița.

În cadrul percheziţiilor efectuate dis-de-dimineață la domiciliul presupusului bănuit, au fost depistate probe concludente despre implicarea acestuia în săvârşirea infracțiunii, fiind ridicată tehnica de calcul și un telefon mobil, prin intermediul cărora a fost plasat anunțul privind minarea Aeroportului Internațional Chișinău.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală privind ”Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”, care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.”

Ieri, în jurul orei 15:30, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost declarată alertă după ce un email anunța o bombă în aeroport. Se anunța că aeroportul este minat, solicitându-se transferarea sumei de un milion de ruble ale Federației Ruse pe un cont-portmoneu electronic. Toți pasagerii din aerogară au fost evacuați, iar unele curse au fost efectuate cu întârziere. Alarma s-a dovedit a fi falsă.