Cel puţin 120 de persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în India, după ce un tren de pasageri a deraiat duminică, 20 noiembrie, în nordul statului Uttar Pradesh, a anunţat poliţia, citată de site-ul agenţiei AFP.

“Bilanţul victimelor accidentului feroviar a ajuns la 120 de morţi şi cel puţin 200 de răniţi”, a declarat pentru AFP Zaki Ahmad, inspectorul general al poliţiei din regiunea Kanpur, transmite Mediafax.ro.

Autorităţile au lansat o anchetă oficială pentru a stabili cauza accidentului, despre care ministrul adjunct al Transporturilor, Manoj Sinha, a spus că ar putea avea la bază degradarea liniilor de cale ferată.

Paisprezece vagoane ale trenului care circula între oraşul Patna şi Indore au sărit de pe şine în Pukhrayan.

Echipele de salvare caută supravieţuitori blocaţi în trei vagoane puternic avariate, în care, la momentul accidentului, s-ar fi putut afla până la 150 de persoane. “Operaţiunile de căutare continuă. Nouăzeci şi şase de corpuri au fost scoase. Multe persoane sunt rănite, cel puţin 75 sunt în stare critică, alte 150 prezintă răni uşoare” , a declarat anterior un oficial din cadrul poliţiei.

Trenul cu 23 de vagoane transporta aproximativ 2.500 de pasageri care urmau să coboare în diferite staţii, iar majoritatea la Patna.