Explozie în Bavaria, în sudul Germaniei, noaptea trecută! Incidentul a avut loc în centrul orașului Ansbach, în fața unui restaurant, nu departe de locul unde trebuia să se țină un festival de muzică în aer liber, la care urmau să asiste 2.500 de persoane.

Evenimentul a fost întrerupt și, potrivit presei locale, există posibilitatea ca festivalul să fi fost ținta reală a exploziei.

Suspectul la originea exploziei de la Ansbach în Bavaria (sudul Germaniei) care a rănit 12 persoane era un solicitant de azil în vârstă de 27 de ani din Siria, a declarat luni dimineață devreme ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann, informează agențiile DPA, Reuters și AFP.

Suspectul, care a sosit în Germania în urma cu doi ani, a murit în explozie.

Potrivit ministrului regional de interne, explozia viza un festival de muzică. El „nu a exclus” un atentat islamist.

Cererea de azil a suspectului la originea exploziei din Bavaria a fost respinsă de autoritățile germane anul trecut, a mai anunțat ministrul bavarez de interne, citat de DPA.

Suspectul a primit permisiunea să rămână în Germania datorită conflictului în curs în Siria. Sirianul în vârstă de 27 de ani a încercat de două ori să se sinucidă și a fost tratat într-o clinică de psihiatrie, a mai spus ministrul într-o conferință de presă.

Nu era clar dacă el a planificat să se sinucidă sau „să-i ia pe alții cu el în moarte”, a relatat pe de altă parte site-ul Nordbayern.de, citat de Reuters.

Herrmann a mai declarat că bărbatului aparent îi fusese refuzată intrarea la festivalul de muzică Open Ansbach cu puțin timp înainte de explozie, a adăugat site-ul.

Peste 2.000 de persoane au fost evacuate de la festival după explozie, a declarat poliția.